Veera Kauppila

VEERA KAUPPILA

Liikuntapedagogiikalle 2016

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Veera, 22-vuotias. Olen kotoisin Koillismaalta Taivalkoskelta, mutta viimeiset 6 vuotta asuin Rovaniemellä.

Millainen tausta sinulla on?

Lapsena ja teini-ikäisenä harrastin lähinnä kestävyyslajeja kuten suunnistusta ja hiihtoa. Rovaniemelle muutettuani aloitin uusina harrastuksina tanssin ja sirkuksen, ja nämä lajit veivät mukanaan.  Aikaisempia koulutuksiani lukion lisäksi ovat liikunnanohjauksen perustutkinto sekä tanssialan perustutkinto.

Miksi hait liikunnalle?

Liikunta on aina tuntunut luontevalta, ja se on tärkeä osa elämääni. Minulle liikunta on myös hauskanpitoa!

Liikunnanohjauksen perustutkintoon valmistuttuani olin kyllä kovasti sitä mieltä, että en jatkaisi liikunta-alalla. Vuoden kuluttua yhteishaun koittaessa en kuitenkaan kovasta pohdinnasta huolimatta keksinyt mitään muuta yhtä houkuttelevaa alaa, kuin liikunta-ala.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan liikuntapedagogiikkaa sekä liikuntabiologiaa. Pedagogiikka oli ensimmäinen hakutoiveeni, jota sitten myös pääsin opiskelemaan.:)

Miten valmistauduit?

Yhteishaku oli meneillään viimeisiä päiviä, kun päätin, että haen liikunnalle. Kuukausi oli jo vaihtunut huhtikuulle ja kirjallisen kokeen materiaali julkaistu. Luin joka päivä koulun ja töiden jälkeen kahdesta kolmeen tuntia ja viikonloppuisin vähän enemmän. Osallistuin Liikunnalle.fi- valmennuskurssille, jossa käsittelimme kertaalleen kaikki luettavat materiaalit. Kun kirjallinen koe oli ohitse, pidin viikon pari taukoa pääsykokeisiin valmistautumisesta, koska olin varma, että en pääse kakkosvaiheeseen. :D Kuitenkin jossain vaiheessa toukokuun puoliväliä alkoi tuntua siltä, että ehkä sitä varalta voisi alkaa treenailemaan lajeja. Treenasin noin kuukauden intensiivisesti eri liikuntalajeja ennen pääsykokeiden kakkosvaihetta.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Vahvuuteni olivat harrastustaustasta johtuen ehdottomasti rytmiikka ja kehonhallinta. Eniten päänvaivaa valmistautuessa tuottivat palloilulajit sekä aitajuoksu.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Muutaman kuukauden tehokas valmistautuminen ja se, että oikeasti halusin päästä sisään tällä ensimmäisellä hakukerrallani. Kävin valmennuskurssilla sekä pääsykokeiden ykkös- että kakkosvaihetta varten. Liikunnalle.fi-valmennuskurssin videomateriaali eri lajien harjoittelusta auttoi minua todella paljon omassa lajiharjoittelussani.

En myöskään stressannut tai jännittänyt enempäänsä hakuprosessia. Tein vain parhaani aina, kun oli sen aika.:)

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Olen viihtynyt todella hyvin! Liikunnalla on hyvä ilmapiiri, ja kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat. Tuttuja kasvoja alkaa moikkailla kuin itsestään, vaikkei henkilöä varsinaisesti tuntisikaan. Tuntuu todella etuoikeutetulta, kun saa käyttää aikansa siihen, mitä haluaa tehdä kaikista eniten.