Anita Kirvesniemi

ANITA KIRVESNIEMI

Kilpahiihtäjä, terveystieteilijä, valmentaja

Intohimona hiihto. Näin voisi kiteyttää koko ikänsä hiihtoa eläneen ja hengittäneen talvilajien valmentajamme, kilpahiihtäjä, Anita Kirvesniemen suhtautumisen leipälajiinsa. Toiset toivovat valkoista maahan jouluksi, Anita odottaa ensilumen latua auki lokakuuksi.

​Valmennustiimiimme Anita tuo rautaista ammattitaitoa suksien päällä liikkumiseen. Elementit, joista tasapaino, rytmi ja liikehallinta hiihdossa koostuvat tulevat tältä "hiihtoniilolta" kuin apteekin hyllyltä – vaikka unissaan! Iloinen, positiivinen ja puhelias karjalainen ottaa jokaisen valmennettavamme yksilönä ja pyrkii korjausliikkeisiin ymmärryksen ja oivalluksen kautta.  Valmennusotteessaan Anita perustaa neuvonsa tietoon ja omakohtaiseen kokemukseen.

Vapaa-ajallaan Anitan voi löytää Laajiksen lenkkipolkujen ja latujen lisäksi Jyväskylän ylipiston kirjastolta gradun kimpusta.

Tosissaan pääsykokeisiin valmistautuvia Anita neuvoo aloittamaan hiihtotreenit ajoissa. Etenkin jos laji ei ole ennestään tuttu, siitä on käännettävissä pisteet helposti kotiin oikeanlaisen harjoittelun avulla: "Hiihdossa vaadittava välineiden ja tasapainon hallinta kehittyy kyllä harjoittelemalla. On tärkeää, että harjoittelussa tulee erilaisia ärsykkeitä erilaisissa maastoissa ja eri välineillä. Myös lumella treenaaminen on vähintäänkin suositeltavaa!"