Teppo Pöyhtäri

TEPPO PÖYHTÄRI

Liikuntapedagogiikalle 2017

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Teppo, 21-vuotta. Olen Muoniosta kotoisin, viime vuoden asuin Kajaanissa.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Olen liikkunut nuorempana melko monipuolisesti. Pihapelit, hiihto ja luistimet ovat mm. tulleet tutuiksi. Viime vuosina on tullut pelattua selkeästi eniten sählyä. Opiskelin vuoden liikunnanohjaajaksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa, ennen kuin pääsin liikuntatieteelliseen sisään kolmannella yrityksellä.

Miksi hait liikunnalle?

Liikunta on aina ollut lähellä sydäntä ja iso osa elämää. Tuumasin yläasteen alussa, että liikunnanopettajaksi mie haluan. Haluan sitä kautta saada vietyä samaa liikunnan iloa koululaisille, mitä itsekin olen saanut kokea.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan pelkästään liikuntapedagokiikkaa, koska nimenomaan liikunnanopetus kiinnostaa minua.

Miten valmistauduit?

Kaksi kertaa kirjalliseen kokeeseen jääneenä päätin, että nyt en jätä mitään sattumanvaraan. Bongasin liikunnalle.fi valmennusohjelman ja aloin valmistautumaan. Luin vanhoja aineistoja puhki jo syksystä alkaen kerta toisensa jälkeen. Myös liikuntatesteihin harjoittelun aloitin syksyllä, säännöllisen ja ohjelmoidun harjoittelun aloitin joulun jälkeen, jolloin treenejä tuli viikosta riippuen vähintään viisi, pois lukien lepoviikot.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Omat heikkoudet liittyivät rytmiikkaan, telinevoimisteluun ja uintiin. Vahvuuksina oli koripallo ja jalkapallo sekä rullahiihto. Yleisiä vahvuuksia olivat sinnikkyys, päättäväisyys ja motivaatio.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Ratkaisevaa sisälle pääsemiseen olivat valtava työmäärä molempiin hakuvaiheisiin, aikainen valmistautuminen, jatkuva itsensä motivointi sekä itsearviointi. Valmennuskurssin kautta tiesin, mitä testeissä on yleensä ollut ja sain kanavoitua harjoitteluani oikealla tavalla. Liikunnalle.fi tiimiltä sain hyviä vinkkejä suorituksiin ja koin myös kirjallisen valmennuksen hyvänä, kirjalliseen kokeeseen valmistautumista tukevana. Harjoituspääsykoepäivä oli kirsikka kakun päällä, jossa sai vielä vinkkejä itse pääsykoepäivään ja erityisesti opetustuokioon se valmisti todella hyvin.

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Liikunnalla on reippaan positiivinen ja yhteisöllinen meininki. Huikeita tyyppejä, joita yhdistää liikunta. Liikunnalla on tosi aktiivista meininkiä niin koulujutuissa, kuin vapaa-ajallakin.

Vinkkisi liikunnalle hakeville?

Aloittakaa valmistautuminen mahdollisimman aikaisin ja arvioikaa koko ajan omaa tekemistänne. Liikunnallista lahjakkuutta ei ole olemassa, vaan työn kautta säännöllisellä ja monipuolisella harjoittelulla taidot kohisee ylöspäin!