Piia Salo

PIIA SALO

Liikuntatieteilijä, urheilija, valmentaja

Piia on sydämensä pohjasta liikuntabiologi. Piia aloitti liikuntabiologian opintonsa 2016. Ennen opintojaan hän kävi vuoden kestävän PT-koulutuksen, josta hänelle tarttui mukaan paljon käytännön kokemusta. Piia on kiinnostunut laajentamaan osaamistaan koko liikuntabiologian kentällä suorittaen syventävät opinnot niin liikuntafysiologiasta, biomekaniikasta kuin valmennus- ja testausopistakin. Kaikista syviten hän perehtyy fysiologiaan, josta hän kirjoittaa kandidaatintutkielman voimaharjoituksen aiheuttamista akuuteista hormonivasteista ja niiden palautumisesta. Laajalla näkemyksellään liikuntabiologian opinnoista tuo hän haastatteluun aimo määrän tietoa ja osaamista.  

Palloilua Piia on harrastanut koko pienen ikänsä ja onkin siinä keitetty monessa liemessä. Liikuntabiologisten aspektien lisäksi Piia omaa vahvan pedagogisen taidon valmentaa kurssilaisia. Valmistumisen jälkeen Piia haluaisi työskennellä opettajana liikuntabiologisten aineiden parissa, jonka vuoksi hän suorittaa myös pedagogisia opintoja. 

Velvollisuuksien ulkopuolella Piia on aloittanut uutena lajin valtauksena salibandyn Liikunnan Riemun naistensalibandyjaostossa Muikuissa. Olemattomasta lajitaustasta huolimatta on Piia kyennyt ottamaan paikkansa yhtenä joukkueen kantavista voimista. Piian intohimo ja tunnollisuus asioita kohtaan on ihailtavaa.