Pauli Rintamäki

PAULI RINTAMÄKI

Liikuntapedagogiikalle 2018

Kuka olet ja mistä tulet?

Pauli Rintamäki, 26-vuotta, olen kotoisin Kaarinasta Turun kupeesta.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Olen harrastanut monipuolisesti palloilulajeja pienestä asti. Jääkiekkoa, jalkapalloa ja salibandya on tullut harrastettua. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja ja personal trainer ja liikunta-alan töitä olen tehnyt viimeiset viisi vuotta.

Miten valmistautumisesi rakentui?

Olen hakenut liikunnalle useita kertoja hyvin pienellä panostuksella ja aikaisemmat hakuni kariutuivatkin jo kirjalliseen kokeeseen. 2017 tammikuussa kuitenkin päätin panostaa pitkäaikaiseen haaveeseeni liikunnalle pääsystä ja ilmoittauduin Liikunnalle.fi:n kirjallisen kokeen valmennuskurssille. Kurssi auttoi minut heittämällä läpi kirjallisesta kokeesta ja pääsin ensimmäistä kertaa näyttämään osaamistani soveltuvuuskokeissa. Olin tyytyväinen suoritukseeni, mutta paikka ei kuitenkaan vielä auennut.

Vuoden 2017 lopulla tein päätöksen hakea vielä ”viimeisen” kerran ja ilmoittauduin jälleen kirjallisen kokeen kurssille. Aloitin tällä kertaa lajien harjoittelun jo ennen joulua ja luin jo etukäteen materiaaleja, jotka voisivat kuulua pääsykoealueeseen. Tekeminen oli määrätietoista ja suunnittelin lukemiseni sekä lajitaitojen harjoittelun aina kahdeksi viikoksi eteenpäin. Suurin osa ajastani meni heikoimpien osa-alueiden kehittämiseen ja esimerkiksi voimistelua, tanssia, yleisurheilua ja hiihtoa harjoittelin viikosta toiseen. Lukemisessa pyrin soveltamaan mahdollisimman montaa erilaista opiskelutekniikkaa, jotta löytäisin itselleni parhaiten sopivia metodeja.

Minkälainen oli normaali pääsykokeisiin valmistautumispäiväsi?

Heräsin noin klo 8:00-8:30 söin aamupalan ja keitin runsaasti kahvia. Aamupäivän käytin lukemiseen ja kirjoittamiseen ja pyrin aamupäivän päätteeksi tekemään kysymyksiä materiaaleista, joihin pyrin illalla vastaamaan. Päivällä noin klo 13-14 aikoihin treenasin liikuntakokeita varten, yleensä treeni kesti noin 2 tuntia ja sisälsi kahta eri lajia/lajitaitoa lämmittelyineen ja loppuverryttelyineen. Treenin jälkeen lounas ja takaisin materiaalien pariin. Pyrin lopettamaan opiskelemisen viimeistään klo 19, jotta pystyin rentoutumaan illalla ja sain aikaa asioiden käsittelyyn. Iltaisin tein vielä liikkuvuusharjoittelua ja sen jälkeen ajoissa nukkumaan.

Miten motivoit itseäsi ennen kaikkea vaikeilla hetkillä pääsykokeisiin valmistautuessasi?

Minua motivoi etenkin se, että olin päättänyt, ettei minun tarvitse enää tulevana syksynä pettyä ja aloittaa kaikkea alusta. Tiesin, miten paljon aikaa ja työtä valmistautuminen vaatii sekä tiesin myös, että jos nyt jaksan panostaa tähän, niin varmasti se palkitaan.

Mikä oli parasta pääsykokeisiin valmistautumisessa?

Parasta oli huomata oma kehitys matkan varrella. Se antaa lisää itsevarmuutta ja auttaa jaksamaan.

Miten Liikunnalle.fi -valmennuskurssi auttoi sinua onnistumaan pääsykokeissa?

Liikunnalle.fi -valmennuskurssi mahdollisti aikaisen valmistautumisen, mikä on ehdottomasti etu, joka kannattaa käyttää. Harjoituskokeet ja mahdollisuus kysyä Facebookin välityksellä olivat hyvä lisä oppimiseen. Lisäksi kontaktipäivillä sai kattavan paketin materiaaleista ja siitä, mihin tulisi kiinnittää huomiota

Millainen päivä oli 26.6.2018?

Olin koko päivän tarkistanut sähköpostia ja opintopolkua hermostuneena. Olin juuri lähdössä töihin, kun päätin vielä viimeisen kerran tarkistaa, josko tulokset olisivat tulleet. Menin aivan lukkoon, kun näin, että minut oli hyväksytty. Tuntui uskomattomalta ja samaan aikaan en osannut vielä iloita asiasta.

Millaista opiskelu liikunnalla on ollut?

Opiskelu liikunnalla on ollut mielekästä ja se on tuonut paljon uutta sisältöä elämääni. Kurssit ovat mielenkiintoisia ja opettajat mahtavia. Päivien pituus on vaihtelevaa, mutta itsenäistä opiskelua vaaditaan päivittäin. Mikään ei ole toistaiseksi ainakaan ollut ylivoimaista. Pingistäkin on päässyt jo testaamaan (välttävällä menestyksellä).

Mainitse yksi opintojen ulkopuolinen asia, jonka koulupaikka on tuonut elämääsi ja kuvaile asiaa/tapahtuma hieman?

Tapahtumat ovat olleet mahtavia kokemuksia ja mielestäni parasta opiskelujen ulkopuolella on se, että aina löytyy innokkaita pelikavereita esimerkiksi sulkapalloon tai rantalentopalloon.

Mitä sanoisit nyt itsellesi, joka miettii liikunnalle hakemista? 

Neuvoisin antamaan vielä enemmän aikaa lepäämiseen, palautumiseen ja opittujen asioiden käsittelemiseen. Helposti tulee paiskittua hommia laput silmillä pysähtymättä välillä miettimään ja käsittelemään osaamistaan ja kehityskohteitaan.