Netta Orava

SANNA JAATINEN

Liikuntapedagogiikalle 2017

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Netta Orava, 19v. Olen kotoisin Oulusta, mutta lukion ja välivuoden vietin Turussa.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Oma lajini on Hokutoryu ju-jutsu, joka on itsepuolustus- ja kamppailulaji. Kun minulta yleensä kysytään omaa harrastustaustaa, vastaan ympäripyöreästi ”kamppailulajit”, koska todennäköisesti kukaan ei tiedä tätä lajia. Ohessa on tullut treenattua muitakin kamppailulajeja, kuten brasilialaista ju-jutsua ja potkunyrkkeilyä. Lapsena olen harrastellut monia muitakin lajeja, kuten tanssia ja uintia.

Miksi hait liikunnalle?

Hain liikunnalle nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla valmistautuminen oli hieman heikkoa, enkä oikein tiennyt halusinko juuri tähän paikkaan. Pääsykokeissa kuitenkin tajusin, että tämä on juuri sopiva paikka minulle. Olen kiinnostunut liikunnasta erityisesti kehossa tapahtuvien muutosten näkökulmasta.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan liikuntabiologiaa, koska minua kiinnostaa liikkumisen fysiikka ja biologia. Pääaineista minua eniten kiinnostaa tällä hetkellä biomekaniikka.

Miten valmistauduit?

Tänä vuonna totesin, että tähän kouluun on päästävä. Osallistuin valmennuskurssille, jotta sain varmasti kaiken irti niin pääsykoemateriaaleista kuin treeneistäkin. Opettelin kirjallisen materiaalin erittäin hyvin ja luin enemmän kuin koskaan. Urheilun puolella treenasin monipuolisesti, mutta panostin ehkä hiukan enemmän omiin vahvuuksiini, jotta saisin niistä mahdollisimman paljon pisteitä.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Omat heikkouteni olivat varmasti liikunnallisissa osioissa, koska kamppailulajit eivät oikeastaan anna pohjaa mihinkään testattavaan lajiin. Vahvuuksiani olivat varmasti kirjallinen koe sekä opetustuokio ja haastattelu, joihin valmentajataustani vaikutti paljon.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Omalla kohdallani ratkaisevaa oli varmasti asenne. Se sai minut tekemään älyttömästi töitä ja jaksamaan koko kevään läpi. Tässä erittäin hyvänä apuna oli valmennuskurssin materiaalit sekä Facebook-yhteisö, jossa pystyi kysymään neuvoja. Myös se, että olin edellisenä vuonna pääsykokeissa, helpotti paljon.

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Elän unelmaani liikunnalla! Liikunnan yhteishenki on sanoinkuvaamattoman hienoa. Olemme kaikki liikuntabiologialla hyvin saman henkisiä, joten tulemme juttuun toistemme kanssa paremmin kuin hyvin. Olen saanut niin paljon uusia ystäviä, että en malta odottaa tulevia vuosia. Toisen- ja kolmannenkin vuosikurssin opiskelijat ovat ottaneet meidät avosylin vastaan.

Vinkkisi liikunnalle hakeville?

Haluan sanoa, että mikään ei ole mahdotonta. Aseta tavoite nyt ja tee kaikkesi sen eteen, koska unelmat voi saavuttaa. Voin luvata, että se kannattaa. Nähdään liikunnalla!