LINDA KEMPPAINEN

LINDA KEMPPAINEN

Liikuntapedagogiikalle 2018

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Linda Kemppainen ja 21-vuotias. Olen kotoisin Oulunsalosta, joka on pieni kunta Oulussa. Muutaman viime vuoden olen kuitenkin asunut Oulussa ennen muuttoa Jyväskylään.

Millainen tausta sinulla on?

Lukion jälkeen en ollut vielä aivan varma siitä, mitä haluan lähteä opiskelemaan. Kävin hierojakoulun ja valmistuin urheiluhierojaksi 2017 kesällä. Seuraava vuosi meni tehden hierojan hommia sekä olin myös ravintolassa töissä. Urheilutaustasta löytyy monenlaista, mutta päälaji on aina ollut pesäpallo, jota pelaan vieläkin. Sen lisäksi olen esimerkiksi tanssinut sekä pelannut lentopalloa. Lisäksi olen valmentanut pesäpallossa useampina vuosina.

Miksi hait liikunnalle?

Olen aina tiennyt haluavani työskennellä liikunnan alalla. Lukion jälkeen mielessä oli fysioterapia, liikuntabiologia sekä liikuntapedagogiikka. Fysioterapia jäi kuitenkin aika nopeasti pois, ja jäljelle jäi vain liikuntatieteellinen. Pitkään olikin siis selvää, että liikuntatieteellinen on se paikka mihin haluan, eikä muita vaihtoehtoja oikein ollut.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan viimeisimmällä kerralla vain liikuntapedagogiikkaa. Aiempina vuosina olin laittanut myös liikuntabiologian, mutta kuitenkin opettaminen ja nuorten kanssa toimiminen oli se, mitä halusin. Koen, että varsinkin liikunnanopettajana minulla on iso rooli siinä, miten nuoret kokevat liikunnan ja urheilun myöhemmälläkin iällä. (Pakko sanoa, että nuorempana olin varma että minusta ei tule opettajaa..)

Miten valmistauduit?

2017 syksyllä tein päätöksen siitä, että vuoden päästä olen Jyväskylässä opiskelemassa

liikuntapedagogiikkaa, ja otinkin Liikunnalle.fi valmennuskurssin. Olin aiempina vuosina hakenut myös liikunnalle, mutta ilman sen suurempaa panostusta. Aloitin lukemaan biologiaa ja fysiologiaa, jo ennen kuin materiaalit tulivat. Ensimmäisen vaiheen kirjalliseen kokeeseen panostin paljon, ja koin että valmennuskurssilla sainkin materiaaleista paljon irti. Liikunnallisiin kokeisiin harjoittelin hieman vähemmän, panostin eniten niihin, jotka koin haastavimmiksi. Valmennuskurssilla sain hyvin kartoitettua osaamistani eri alueilla.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Palloilun, rytmiikan ja perusliikunnan koin ehdottomasti vahvuudeksi. Myös muutaman uintikerran jälkeen huomasin sen sujuvan yllättävänkin hyvin. Telinevoimistelu oli jäänyt aika vähälle, joten siihen tarvitsi ehdottomasti varmuutta, ja rullasuksia en ollut aiemmin koittanut, joten ne olivat heikkouksia. Opetustuokioon ja kirjalliseen kokeeseen menin myös suhteellisen varmana.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Ehdottomasti päätös siitä, että on valmis tekemään töitä ja panostamaan hakemisprosessiin. Päätöspääsemisestä ja luotto itseensä olivat kyllä suurimmassa osassa. Liikunnalle.fi antoi todella hyvän tuen hakemiseen. Ohjaajat ja muut kurssilaiset motivoivat, sillä samalla näki sen, kuinka muutkin tekivät paljon hommia. Tärkeintä minulle oli vain päästä ensimmäisestä vaiheesta läpi.

Millainen päivä oli 26.6.2018?

Olin juuri menossa kotiin, kun sain kuulla, että tulokset olivat tulleet. Olin 99% varma, että en päässyt, sillä pääsykokeet eivät menneet kokonaisuudessaan niin hyvin. En meinannut uskoa, kun näin, että olin päässyt sisälle. Itkuhan siinä pääsi, ja loppupäivä menikin iloisissa merkeissä kertoessa uutisia muille.

Miltä ensimmäiset viikot ovat tuntuneet?

Liikunnalla olo on kyllä tuntunut mahtavalta, ilmapiiri on todella hyvä. Opiskelu on ollut pääosin kyllä semmoista, mitä odotinkin. Onhan tässä päässyt tenttejäkin liikunnan lisäksi toki tekemään.

Mitä odotat tulevilta vuosilta ja opinnoilta liikunnalla?

Odotan oppivani uusia asioita ja liikuntataitoja! Myös uusia ystäviä ja mahtavia kokemuksia.

Vinkkisi liikunnalle hakevalle

Tee päätös siitä, että ensi syksynä sinä olet liikunnalla! Luota itseesi, ja kartoita osaamistasi jatkuvasti. Tee töitä sen eteen, että voit olla varmoilla mielin pääsykokeissa. Jaksa panostaa ja motivoitua, kerää ympärillesi ihmisiä, jotka kannustavat ja motivoivat sinua.