Juuso Rantanen

JUUSO RANTANEN

Liikuntapedagogiikalle 2016

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Juuso, 28-vuotias iloinen ja sosiaalinen tyyppi. Olen kotoisin Loimaalta, mutta olen asunut viimeiset kuusi vuotta Turussa, ennen kuin muutin Jyväskylään.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Minulla ei ole varsinaista suurempaa koulutusta lukion jälkeen, mutta uimaopettajan ja kahvakuulaohjaajan yms kursseja olen käynyt sekä tehnyt liikunnanohjaajan töitä (pääasiassa uimahalleissa). En omaa kilpaurheilutaustaa, pallopelejä olen harrastellut pienestä saakka.  Muita suosikkilajeja ovat hiihto, golf ja uinti.

Miksi hait liikunnalle?

Hain liikunnalle, koska liikunta on ollut aina lähellä sydäntäni. Haluan työn, josta pidän aidosti ja  jota on mukava tehdä. Liikunnanopettajan työn uskon olevan sellainen. Myös omien valmennustaitojen kartuttaminen kiinnostaa minua.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan liikuntapedagogiikkaa, koska liikunnanopettajan työ kiinnostaa minua eniten.

Miten valmistauduit?

Valmistauduin aloittamalla lajien treenamisen jo syksyllä. Keväällä aloin pureutua edellisten vuosien kirjalliseen materiaaliin. Säännöllisen harjoittelun liikuntatesteihin aloitin keväällä (3-4 krt viikossa).

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Ylivoimaisesti heikoimmat osa-alueeni olivat liikuntakokeissa rytmiikka sekä telinevoimistelu osio. Palloiluosio sekä uinti tuntuivat helpoimmilta aikaisemman harrastepohjan vuoksi. Vahvuutenani koin myös ohjausosion, sillä esiintyminen on minulle tuttu ja miellyttävä juttu, enkä pelkää sitä.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Tämä oli neljäs kertani kun hain. Käänsin kaikki mahdolliset kivet, jolla pyrin parantamaan valmiuksiani pärjätä niin ensimmäisessä kuin toisessakin pääsykoevaiheessa. Liikunnalle.fi tiimiltä sain hyviä vinkkejä molempiin osioihin. Myös tiimiltä saamani tsemppi oli erittäin arvokasta

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Liikunnalla on ollut aikalailla sellaista kuin odotinkin, hyvä ja positiivinen meininki. Opiskelijoilla on eri pääaineita ja muutenkin erilaisia persoonia riittää, mutta silti tuntuu, että kaikki liikuntalaiset ovat yhtä perhettä. Opinnoissa riittää hommia, mutta kun ryhmäläisten kanssa tekee yhteistyötä, niin asiat saadaan hoidettua mallikkaasti. Kaveria ei jätetä -teema on täällä vahvasti läsnä. skylään muuttoa