Johanna Sammalisto

JOHANNA SAMMALISTO

Liikuntapedagogiikalle 2017

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen 20-vuotias Johanna. Olen kotoisin Virroilta. Viime syksynä kävin Liikunnanohjauksen peruskurssin Varalassa, ja tällöin myös asuin Tampereella.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Olen harrastanut erilaisia pallopelejä pienestä pitäen. Näitä ovat mm. jääkiekko, lentopallo, jalkapallo ja  beach volley. Lukion ohella vedin myös erilaisia ryhmäliikuntatunteja ja viime syksynä kävin LOK:n. Olen suorittanut LesMills:n RPM-peruskurssin, ryhmäliikunnan ohjaajan perus- ja syventävän koulutuksen, nuorten yleisurheiluohjaajakurssin, urheiluopistojen kuntosalivalmennuksen peruskurssin ja kahvakuulan basic-kurssin. Näistä suurimman osan suoritin LOK:n aikana.

Miksi hait liikunnalle?

Olen aina ollut monipuolinen urheilija ja tykkään kaikenlaisesta liikunnasta. Haluan saada lapset ja nuoret pitämään liikunnasta sekä opettaa heille helppoja tapoja lisätä fyysistä aktiivisuutta päivän aikana. Uskon myös, että liikunnanopettajan ammatti on aidosti mukavaa ja mielekästä.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan liikuntapedagogiikkaa. Liikunnanopettajan työ on kiinnostanut minua jo pidemmän aikaa.

Miten valmistauduit?

Nyt toista kertaa hakiessani tiesin jo aika hyvin mitä kokeissa testataan ja vaaditaan, sillä ensimmäiselläkin kerralla pääsin 2. vaiheeseen. Syksyllä kävin 4 kuukautta kestävän LOK:n, joka antoi todella hyvät valmiudet pääsykokeita ajatellen. Liikunnalle.fi:n valmennuskurssipaketti varmisti sisäänpääsyni. Facebook-ryhmän videokommentoinnin kautta sain paljon vinkkejä lajiharjoituksiin, kirjallisen kokeen valmennus auttoi erityisesti englanninkielisten artikkeleiden suhteen ja harjoituspääsykoepäivänä sai loistavan käsityksen siitä, mikä on oma taitotaso jokaisen lajin suhteen.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Rytmiikka on ehdottomasti oma heikkouteni ja pallopelit taas vahvuuteni. 2. vaiheen kirjallinen koe meni itsellä aika huonosti, sillä välivuotena en ollut juurikaan tehnyt kyseisen tehtävän tyyppisiä harjoituksia.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Koko välivuoden mittainen työ opiskelupaikan eteen. On tärkeää alkaa treenaamaan lajeja jo todella aikaisin ja tehdä töitä pitkäjänteisesti. Se palkitaan.

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Kaikki ovat mielestäni todella samanhenkisiä; sosiaalisia, ulospäin suuntautuneita ja helposti lähestyttäviä. Olen viihtynyt liikunnalla todella hyvin ja etenkin oman ryhmän pedalaisiin on tutustunut jo erittäin hyvin. Yhteiset illanvietot ja koko porukalle järjestetyt tapahtumat tekevät liikunnan fukseista nopeasti todella tiiviin porukan! 

Vinkkisi liikunnalle hakeville?

Tee töitä pitkäjänteisesti ja keskity etenkin omien heikkouksiesi ankaraan harjoitteluun!