Fanny Harjula

Fanny Harjula

Liikuntabiologialle 2018

Kuka olet ja mistä tulet?

Fanny Harjula, 20v. Joutsasta, pieni kylä Keski-Suomessa.

Millainen tausta sinulla on?

Oon harrastanut pienenä salibandya, lentopalloa ja yleisurheilua höntsäilymielessä ja muutenkin aina touhuillut aktiivisesti kaikenlaista. Jalkapalloa pelannut ala-asteella ja yläasteella, jonka jälkeen oon pelannut naisten 2.divarissa salibandya. Koulutuksena mulla löytyy lukio liikuntapainotteisella linjalla ja sen jälkeen 4 kuukautta kestänyt Varalan liikunnanohjauksen peruskurssi, jonka ohella uimaopettajan koulutus yms. pienempiä kokonaisuuksia.

Miksi hait liikunnalle?

Liikunta ollut aina osa elämää ja ihmisbiologia on musta tosi mielenkiintoista. Pitkään mietin lääkistä tai biologian opiskelua, mutta kun kuulin liikuntabiologiasta tuntui nimenomaan just se omalta jutulta.

Mitä hait opiskelemaan?

Liikuntabiologiaa. Liikuntafysiologia kiinnostaa eniten.

Miten valmistauduit?

Hain vuotta aikaisemmin opiskelemaan ja silloin jäin ensimmäiselle varasijalle liikuntapedagogiikan puolelle. Tänä vuonna otin koko liikunnalle.fi valmennuskurssin, kun aikaisemmin mulla oli ollut vain liikuntakokeiden verkkovalmennus. Aloitin harjoittelun jo marraskuussa ja silloin treenasin liikuntakokeita varten muutaman kerran viikossa tammikuuhun asti. Tammikuun olin reissussa, enkä treenannut enkä lukenut ollenkaan. Helmi-maaliskuun ja toukokuun ajan treenasin liikuntakokeita varten omien treenien ohella noin 6 kertaa viikossa. Luin kerran ja tein yhdet muistiinpanot Huippu-urheiluvalmennuksen aikaisemman vuoden aineistosta ennen tämän vuoden aineistojen tuloa. Aineistojen tultua treenit jäi vähän vähemmälle ja luin keskimäärin ehkä 5h päivässä ja tein muistiinpanoja, joita kiinnittelin kaikkialle kämppään. Opiskeltiin myös muiden valmennuskurssilaisten kanssa aika paljon.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Vahvuuksina ensimmäisen vaiheen kirjallinen koe ja hyvät kouluarvosanat. Lisäksi oman lajitaustan johdosta palloilu ja uimaopettajan tutkinnon takia uinti. Heikkoutena ehdottomasti rytmiikka ja kehonhallinnan osuus, mitä varten harjoittelinkin ylivoimaisesti eniten.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Ehdottomasti itseluottamus ja päättäväisyys. Lähes koko kevään ajan pääsykokeet oli mun elämässä etusijalla kaikessa. Aikaisemman haun ensimmäinen varasija antoi luottamusta omiin taitoihin; olin ollut niin lähellä ja tänä vuonna panostin paljon enemmän. Lisäksi valmennuskurssin myötä tullut tiivis treeniporukka auttoi paljon.

Millainen päivä oli 26.6.2018?

Olin töissä tauolla kun avasin opintopolkuun tulleen tiedon. Itkin onnesta ja kävin heti kailottamassa kaikille työkavereille opiskelupaikasta. Huikea fiilis!

Mitä odotat opiskeluilta?

Mielenkiintoisia opiskeluja ja uuden oppimista, uusia kavereita, ja varmaan myös opiskelijabileitä 

Vinkkisi liikunnalle hakevalle

Treenaa, lue ja harjoittele ihan jokaista osa-aluetta. Hanki treenikavereita. Luota itseesi ja ole päättäväinen, mutta muista että aina voit parantaa. Jokainen sekunti, sentti tai siistimmin suoritettu liike voi olla ratkaiseva piste. (Mulla ekalla hakukerralla oli samanverran pisteitä kun alimmilla pisteillä sisäänpäässeellä)