Eetu Kalapudas

EETU KALAPUDAS

Liikuntapedagogiikalle 2018

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Eetu, 20-vuotta täyttänyt nuori mies. Olen kotoisin Jyväskylästä ja täällä koko elämäni asunut.

Millainen tausta sinulla on?

Olen harrastanut elämäni aikana jos jonkunmoista liikuntaa. Lajikirjoni on todella värikäs ja monipuolinen, mutta päällimmäisenä ja vahvimpana salibandy. Parhaiten liikkujana minua kuvaa lapsuusajan pihapelit, jotka ovat muokanneet minusta tälläisen liikkujan kuin olen. Ehkä jopa salaa haikailen iltaisin pihapelien perään. Lukion jälkeen en ole käynyt muita kouluja ennen tätä.

Miksi hait liikunnalle?

Lasten ja nuorten kanssa liikkuminen ja uuden oppiminen on minulle korvaamattoman hieno kokemus. Kun tajusin, että siitä on mahdollista tehdä myös ammatti, olin löytänyt oikeanlaisen motivaation hakea liikunnalle.

Mitä hait opiskelemaan?

Liikunnalle hain opiskelemaan liikuntapedagokiikkaa ja suunnitelmissa on vielä joku päivä napata luokanopettajakoulutus kylkeen.

Miten valmistauduit?

Olin jo kaksi kertaa aiemmin hakenut liikunnalle, joten tiesin mitä siellä on vastassa. Tänä vuonna motivaation ollessa kohdillaan aloitin valmistautumisen jo syyskuussa minulle vaikeista lajeista. Valmennuskurssin avulla sain kasattua ympärilleni oppimisympäristön, joka oli pettämätön. Ympärilläni oli oikeat ihmiset ja mahtavat ammattivalmentajat, joilta sain aina neuvoa omien taitojen ontuessa. Koin myös apua systemaattisesta harjoitustavasta, jossa harjoittelin neljä/viisi kertaa viikossa kahta eri lajia kolmen viikon ajan. 

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Omat heikkoudet liittyivät erityisesti uintiin sekä telinevoimisteluun. Niissä olin ennen treeniä selkeästi huonompi, mutta puolen vuoden aikana osista heikkouksita tuli jopa pienimuotoisia vahvuuksia. Muut lajit sujuivat luonnostaan eikä niihin tarvinnut kiinnittää erityistä huomiota.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Tänä vuonna ratkaisevaa oli motivaatio, jota kukaan muu ei voi opettaa tai antaa. Suurin vahvuus haku-urakassa olet sinä itse ja usko omaan onnistumiseen. Tähän rinnalle voittava joukkue ja motivoitunut hakijaporukka niin maaliverkko jo täräjää. Lopullisen niitin arkkuun löi Liikunnalle.fi avulla saadut Facebook -ryhmät sekä hakijoiden kanssa luodut Whatsapp -ryhmät. Niiden avulla me hiottiin niin kirjalliset artikkelit kuin liikuntasuoritukset lopulliseen timanttiin.

Millainen päivä oli 26.6.2018?

Elämäni onnellisin päivä! Muistan erään valmentajan sanoneen Liikunnalle.fi -valmennuspäivänä “Mitä enemmän töitä tekee saavuttaakseen unelmansa, sitä paremmalta niiden saavuttamin tuntuu” Nyt todella ymmärrän mitä se tarkoittaa.

Mitä odotat opiskeluilta?

Opiskeluilta odotan elämäni hauskinta ja parasta aikaa! Enkä malta odottaa, että pääsee tosi toimiin ja ihan oikeasti opettamaan liikuntaa!​

Vinkkisi liikunnalle hakevalle

Hanki oikea motivaatio, kerää ympärillesi oikeat ihmiset ja ota mukaasi ripaus jos toinenkin huumoria!