Arvi-Matti Lemettinen

ARVI-MATTI LEMETTINEN

Liikuntapedagogiikalle 2018

Kuka olet ja mistä tulet?

Arvi-Matti Lemettinen, 22-vuotias ja opiskelijana liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Tulen pienehköstä kaupungista Etelä-Pohjanmaalta, Lapualta. Jyväskylä on entuudestaan minulle kuitenkin tutuin “suurkaupungeista”, koska veljeni perheineen asustaa tääll

Millainen tausta sinulla on?

Olen harrastanut jalkapalloa lähes koko ikäni. Koripallo on tullut myös mukaan kuvioihin, mitä vanhemmaksi on vartuttu, ja tällä hetkellä omaan sen lajiksi nro. 1. Olen myös suorittanut Kuortaneen urheiluopistolla liikunnanohjauksen peruskurssin.

Miksi hait liikunnalle?

Yläasteelta asti haaveeni on ollut päästä opiskelemaan liikunnalle, ja erityisesti liikunnanopettajan ala on kiinnostanut. Halusin silti ennen muuta vain saada korkeimman mahdollisen koulutuksen liikunnan parista ja laajentaa omaa näkemystä liikkujana. Tiesin, että Liikuntatieteellinen tiedekunta on minulle oikea paikka saavuttaa se, mitä haluan.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan liikuntapedagogiikkaa. Omat opettajat ja liikunnanopettajat ovat toimineet minulle suurina innoittajina, ja jokainen heistä on vahva tekijä siihen, miksi juuri tämä ala. Nautin nuorten parissa työskentelystä paljon, ja olen myös valmentanut jo muutaman vuoden aktiivisesti. Perheeni on varmasti vaikuttanut asiaan, sillä isäni on toiminut Lapuan opistolla rehtorina, vanhempi veli toimii opettajana ja toinen vanhempi veli opiskelee viimeistä (kai?) vuotta opettajaksi.

Miten valmistauduit?

Tein aivan järkyttävän määrän töitä. Edelliskertojen karvaiden pettymysten jälkeen olin yksinkertaisesti päättänyt onnistua. Pääsykokeisiin tähtäävät treenit aloitin hieman ennen joulua, ja siitä eteenpäin kesäkuun puoleenväliin saakka mentiin todella intensiivisesti.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Omat heikkouteni kohdistuivat aluksi perusliikuntaan ja kehonhallintaan. Huomasin silti huhtikuun lopussa, että kuntosalilla käyminen on tuottanut tulosta ja kehonhallinta parantunut valtavasti. Selkeät vahvuuteni olivat puolestaan palloilu ja uinti alusta asti.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Nöyrä työnteko ja halu saavuttaa se, mitä on aina halunnut ajoi minua jatkuvasti liikkeelle. Tiesin, mitä minulta vaaditaan kokeissa enkä jättänyt mitään sattuman varaan. Liikunnalle.fi antoi minulle juuri oikeat työkalut siihen, mitä halusin itse rakentaa. Erityisesti heikkouksien kääntäminen hyvälle tasolle ei olisi onnistunut minulta ilman ammattitaitoisten valmentajien apua. Olen myös kiitollinen kavereilleni, jotka auttoivat minua.

Millainen päivä oli 26.6.2018?

Olin juuri menossa ottamaan pienet päikkärit töiden jälkeen, mutta päätin vielä vilkaista opintopolkua ja .... Olihan se käsittämättömän huikea fiilis, ei meinannut jalat kantaa siinä vaiheessa, kun luin tiedon opiskelupaikan hyväksymisestä.

Mitä odotat opiskeluilta?

Mielettömiä muistoja ja paljon uusia ystäviä! Opiskeluilta itsessään niin, noh, katsotaan niitä sitten.

Vinkkisi liikunnalle hakevalle

Vahva päättäväisyys tuottaa omasta mielestä parhaat hedelmät. Jos jonkun lainauksen heitän niin “Ne ketkä haluaa, keksii keinot. Ne ketkä ei halua, keksii tekosyyt”. Päättäkää ennen muita kumpaan ryhmään kuulutte!