Unelmista totta - Liikunnalle.fi valmennusohjelma 2017

Edellisessä blogikirjoituksessa avasin teorian tasolla ajatuksemme optimaalisesta pääsykoevalmistautumisesta. Nyt avaan käytännön tasolla kuinka meidän mielestämme liikuntatieteellisen pääsykokeisiin tulee valmistautua. Ja kuinka me sen teemme vuonna 2017.

Unelmista totta vuonna 2017 – Kuinka se onnistuu?
Kuten jo edellisessäkin kirjoituksessa painotin, tärkeintä on tunnistaa mitä haluan opiskella ja miksi. Tämä pohdinta on jokaisen itse käytävä ja peilattava tulevia opintoja siihen mitä itse pitää elämässään tärkeänä ja mitä elämässään haluaa tehdä. Opiskelupaikan valinta on yksi elämän suurimpia valintoja ja se kannattaa tehdä huolella.
Me tarjoamme hakijalle tietoa siitä millaista opiskelu liikunnalla on. Sitä tarjoaa esimerkiksi hakijan oppaamme jonka löydät täältä. Tieto helpottaa päätöksen tekemistä, mutta itse päätös siitä mitä haluaa ja miksi, se on jokaisen tehtävä itse. Mitä varmempi olet päätöksestäsi, sitä todennäköisemmin onnistut. Älä siis tyydy epävarmuuteen, vaan etsi päämäärääsi kunnes se on kristallin kirkas.

Mitä tarjoamme teille, jotka tiedätte kristallin kirkkaasti haluavanne liikunnalle?

Vastauksemme teille on Liikunnalle.fi -valmennusohjelma.

Jaamme tulevan vuoden valmennusohjelman viiteen osavaiheeseen, joista ensimmäinen on edellä mainittu oman päämäärän määrittely. Nyt avaan loput neljä vaihetta kohti unelmaa.

InspirationDay

Toinen osavaihe on InspirationDay. Tulemme järjestämään InspirationDay -nimisen tapahtuman Helsingissä 10. joulukuuta 2016.
Tapahtuman tarkoituksena on antaa tietoa sekä liikuntatieteellisessä opiskelusta että liikuntatieteelliseen hakemisesta. Tapahtuma toimii lähtölaukauksena kuuden kuukauden mittaiselle matkalle kohti liikuntatieteellistä. Kerromme tapahtumassa hyvin tarkasti näkemyksemme optimaalisesta pääsykoevalmistautumisesta. Tapahtumassa jokainen asettaa tavoitteen ja pohtii omia lähtökohtiaan pääsykokeisiin omaa osaamistaan peilaten. IspirationDayssa jokainen luo oman toimintasuunnitelman tavoitteen, eli unelmien opiskelupaikan, saavuttamiseksi. Koska olemme erilaisia vaatii tavoitteen saavuttaminen jokaiselta eri asioiden toteutumista. Se on kuitenkin mahdollista ihan jokaisen kohdalla, jos niin itse haluaa.
InspirationDay kuuluu osana valmennusta jokaiselle kurssilaisellemme. Sen lisäksi toivomme, että jokainen liikuntatieteelliseen haluava osallistuu tapahtumaan ja tulee hakemaan kallisarvoiset vinkkimme. Parhaassa tapauksessa voimme tarjota inspiraation optimaaliseen valmistautumiseen sekä tietoa kuinka valmistautua pääsykokeisiin. Tapahtuma on osallistujilleen ilmainen ja jokaiselle avoin, edellyttäen sitovaa ilmoittautumista jotta tiedämme tarkan osallistujamäärän.
Liikuntataitojen harjoittelu Liikunnalle.fi valmennusohjelmassa
Kolmas osavaihe on liikuntataitojen harjoittelu. InspirationDay on lähtölaukaus puolen vuoden mittaiselle valmistautumiselle, mikä tähtää kesäkuussa Jyväskylässä järjestettäviin soveltuvuuskokeisiin. Liikuntataitojen harjoittelu toteutetaan valmennusohjelmassa blended learning -menetelmää hyödyntäen. Eli sekoittaen sekä kontaktivalmennusta, että verkkovalmennusta. Kokemuksemme mukaan tämä on tehokkain tapa opetella taitoja joiden oppiminen vie aikaa.
InspirationDay toimii ensimmäisenä kontaktikertana, jota seuraa tammi-maaliskuun aikana toteutettava ensimmäinen etävalmennusjakso verkon välityksellä. Verkkovalmennuksessa valmennettavalla on käytettävissään verkkovalmennuskurssi sisältäen videomateriaalin, kirjallisen materiaalin sekä harjoitusohjelmat ja viikoittaiset aktivointiviestit. Kurssilaisillamme on käytettävissään tukipalvelu, jossa kurssilainen saa lähettää treenivideoitaan valmentajien sekä kurssilaisten kommentoitavaksi.
Kirjalliseen kokeeseen valmistautuminen
Valmennusohjelman neljäs osavaihe on kirjallisen kokeen valmennus. Kirjallisen kokeen kaksipäiväinen kontaktivalmennus järjestetään kolmella paikkakunnalla huhtikuussa 2017. Myös kirjallisen kokeen valmennukseen tarjoamme verkkovalmennuksen, jonka avulla hakija voi valmistautua kirjalliseen kokeeseen sekä kontakitivalmennukseen jo ennen kirjallisen kokeen kontaktipäiviä.

Kaksi päiväisessä valmennuksessa syvennytään kirjallisen materiaalin ytimeen selvittäen monimutkaisimmatkin sisällöt pääsykoemateriaalista. Kaksipäiväisen intensiivisen kontaktivalmennuksen jälkeen oppiminen jatkuu vielä verkko-oppimisympäristössä aina kirjallisen kokeeseen asti.

Onnistumisen varmistaminen

Valmennusohjelman viides ja viimeinen vaihe on varmistaa että "kisakunnon" viimeistely onnistuu nappiin. Tämä toteutetaan touko-kesäkuun verkkovalmennuksessa sekä Harjoituspääsykoepäivässä.
Huippu-urheilija valmistautuu yhtä päivää Olympiafinaalia varten parhaimmillaan yhden olympiadin eli neljä vuotta! Soveltuvuuskokeita voi ajatella mielessään tärkeänä urheilukilpailuna, Olympiafinaalina, johon koko kevään treenit tähtäävät. Jo kerran Olympialaisissa ollut urheilija on valmiimpi menestymään olympiafinaalissa, kuin kisojen ensikertalainen. Harjoituspääsykoepäivän tarkoituksena on valmistaa hakija hänen omaan Olympiafinaaliinsa – eli soveltuvuuskokeeseen. Koko kevään ajan jatkunut aktiivinen valmistautuminen soveltuvuuskokeisiin huipentuu harjoituspääsykoepäivässä, jossa hakija pääsee tutustumaan demo-päästykokeeseen Jyväskylässä samassa ympäristössä kun itse soveltuvuuskokeet pari viikkoa myöhemmin tullaan järjestemään.