Kirjallisessa kokeessa menestyminen

Menestyminen, kuten unelmien opiskelupaikan saavuttaminen, ei tapahdu sattumalta. Menestyminen ja onnistuminen vaatii hyväksi havaittujen rutiinien ja toimenpiteiden säännöllistä ja pitkäjänteistä toistamista. Unelmien opiskelupaikan liikuntatieteellisessä saavuttavat ne hakijat, jotka ovat valmiita aloittamaan harjoittelun tarpeeksi ajoissa ja jatkamaan oikeiden asioiden toistamista yhä uudelleen ja uudelleen - aina 2. vaiheen pääsykokeisiin asti.

Miten hakuprosessi etenee?
Pelkästään liikuntatesteihin valmistautumalla ei kuitenkaan unelmien opiskelupaikkaa liikunnalta ansaita, sillä kaksivaiheisten pääsykokeiden ensimmäisen seulan, eli kirjallisen kokeen, läpäisevät vain parhaimmat. Liikuntapedagogiikan ja -biologian ensimmäisestä vaiheesta pääsevät molemmista 108 parasta miestä tai 108 parasta naista jatkoo. Liikunnanyhteiskuntatieteiden ensimmäisen vaiheen seulan läpäisee 60 hakijaa.Tämä ei ole lainkaan helppo suoritus äärimmäisen kilpaillulla alalla. Kirjallisessa kokeessa kysytään niin motivaatiota, sitoutumista, tahtoa kuin myös istumalihaksia.
Kirjallisessa kokeessa pärjätäkseen hakijan tulee ymmärtää laajempia kokonaisuuksia, kuten kuormitusfysiologiaa sekä muistaa yksityiskohtia. Lisähaasteen valmistautumiseen luo se, että aineisto julkaistaan vain noin kuukausi ennen kirjallista koetta. Tällä tavoin varmistetaan se että kaikki hakijat ovat samalla viivalla kun aineisto tulee julki. Siitä alkaakin armoton kilpajuoksu kelloa vastaan - kirjallisessa kokeessa kun ei riitä, että osaa asiat vähän sinne päin.
Tänä vuonna kirjallisen kokeen materiaalit julkaistaan 1.4.2017, paina siis tämä päivämäärä kalenteriisi. Materiaalit julkaistaan liikuntatieteellisen tiedekunnan verkkosivuilla (https://www.jyu.fi/sport/opiskelijavalinta). Materiaalin julkaisun jälkeen hakijalla on 26 päivää aikaa antaa kaikkensa jotta pääsykoepäivänä 26.4.2017 osaaminen on huipussaan!

Helpotusta työtaakkaan

Monelle liikunnalle hakijalle kirjallinen koe on kuitenkin osoittautunut pääsykokeiden haastavimmaksi osioksi. Valitettavan usein liikunnallisen ja kyvykkään hakijan matka tyssääkin ensimmäiseen vaiheeseen, sillä liikunnalle hakee usein henkilöitä joille kirja kädessä istuminen ei ole mieluisinta puuhaa.

Jotta nämä potentiaaliset liikkujat saataisiin jatkossa tiukan kirjallisen kokeen lävitse liikunnalle.fi järjestää keväällä 2017 kaksipäiväisen intensiivisen kontaktivalmennuksen kirjalliseen kokeeseen valmistautuville! Valmennus järjestetään kolmella paikkakunnalla: Jyväskylässä, Helsingissä ja Turussa huhtikuun aikana. Valmennuksessa käydään läpi koko kirjallinen materiaali seikkaperäisesti. Kontaktipäivien ulkopuolella opiskelu sujuu mielekkäästi verkko oppimisympäristössämme. Voit osallistua valmennukseen milloin haluat ja saat verkkoluentomme käyttöösi jo ennen materiaalien julkaisua. Osallistuessasi kurssille ennen materiaalien julkaisua, helpotat luku-urakkaasi huhtikuussa ja luot itsellesi ison etulyöntiaseman muihin nähden

Ota siis ensimmäinen askel ja siirry kiihdytyskaistalle kohti unelmiesi opiskelupaikkaa! Ottamasi ensimmäinen askel saattaa olla se kaikkein ratkaisevin askel. Lisätietoa, tarkemmat ajankohdat paikkakunnittain ja ilmoittautumiskaavakkeen löydät täältä.

Lataa ilmainen Menestyjä -oppaamme täältä

Oppaasta löydät mm.

- Hakuprosessin

- Tietoa kirjallisesta kokeesta
- Vinkkejä eri liikuntalajeihin
- Tietoa Liikunnalla opiskelemisesta