Ensikatsaus kirjallisen kokeen materiaaleihin

Kirjallisen kokeen materiaali on julkaistu neljä päivää sitten. Nyt kun aivot ovat palautuneet ensimmäisten päivien järkytyksestä, on aika luoda ensikatsaus materiaaleihin.

Kaiken kaikkiaan tiivistä materiaalia on 210 sivua! Huippu-urheilvalmennus kirja kattaa tästä materiaalista 97 sivua. Tämä kaikki tulee ottaa täydellisesti haltuun 25 päivässä, kun osaaminen mitataan 26. päivä tunnin mittaisessa monivalintakokeessa.

Suuria tunteita hakijoiden keskuudessa on herättänyt Urheiluvalmennus kirjan puuttuminen. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen. Urheiluvalmennus kirja (2007) oli päivitetty uudempaan versioon eli Huippu-urheiluvalmennus kirjaan (2016). Viime vuosien pääsykoemateriaaleihin verrattuna Huippu-urheiluvalmennuskirja pitää sisällään osittain samoja asoita kuin urheiluvalmennus kirja.

Sisällöt ovat yhtenevät seuraavien kappaleiden osalta:

4.2 Hermo-lihasjärjestelmän rakenne ja toiminta

4.4 Hengitys- ja verenkiertoelimistö

4.5 Energia-aineenvaihdunta

4.6 Hormonaalinen järjestelmä ja kuormitus

4.7 Liikunnan ja harjoittelun vaikutukset immuunijärjestelmän toimintaan

(Nämä kaikki löytyvät jo nyt oppimisympäristöstämme videoiden, luentojen, diojen ja kysymysten kera!)

Toisin sanoen viime vuosiin verrattuna aivan uutta materiaalia ovat:

4.1 Lasten ja nuorten kasvu sekä niiden yhteys fyysiseen suorituskykyyn

4.3 Proteiinisynteesi ja proteiinien hajottaminen.

(Verkko-oppimisympäristö)

Aiempina vuosina kirjallinen materiaali on ollut sama vain liikuntabiologialle ja liikuntapedagogiikalle hakeville. Tänä vuonna myös liikunnan yhteiskuntatieteitä opiskelemaan hakevilla on sama aineisto. Tämä onkin muuttanut hieman pääsykoemateriaalien artikkelien kirjoa ja tuonut piristävän ruiskeen kirjallisen kokeen materiaaleihin.

Artikkeleita, tekstiä, tutkimuksia ja muistettavaa on paljon.

Tässä muutama vinkki lukemisen helpottamiseksi:

  • Lue Huippu-urheiluvalmennuksen kappale 4.1 vasta luettuasi kirjan muut kappaleet. Kappale 4.1 sisältää monia termejä, jotka avataan myöhemmissä kappaleissa.

  • Yhdistä Huippu-urheiluvalmennuksen 4.2 Hermo-lihasjärjestelmän rakenne ja toiminta sekä Kuntotestauksen käsikirjan Hermo-lihasjärjestelmän toiminnan mittaaminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Lue nämä siis peräkkäin.

  • Ota kirjojen asiat ensin haltuun ja varmista, että ymmärrät kokonaisuuden. Tämän jälkeen siirry artikkeleihin sekä pyri muistamaan niiden pikkutarkat nippelitiedot.​

 

Urakka ei todellakaan ole helppo! Lisää apua kirjojen laajojen kokonaisuuksien sisäistämiseen ja pikkutarkkojen nippelitietojen muistamiseen saat kirjallisen kokeen valmennuskurssillamme. Kontaktipäivien lisäksi on käytössäsi verkko-oppimisympäristömme, jota voit hyödyntää opiskelusi tukena. Älä tyydy pelkkään pänttäämiseen. Pänttäämällä muistat asiat korkeintaan viikon ajan, kulutat itsesi loppuun, eikä lukeminen ole missään vaiheessa hauskaa. Ota materiaali haltuun kuuntelemalla luentoja, katselemalla videoita, tekemällä tehtäviä ja tarkastelemalla dioja! Kuunnellessasi luentoja voit vaikka käydä lenkillä tai hakemassa hiukopalaa lukemisen välissä. Oppimisympäristössämme pääsykoe urakka on mielekäs ja innostava prosessi kohti unelmien opiskelupaikkaa.

Ilmoittautumaan pääset täältä https://www.liikunnalle.fi/ilmoittautuminen. Paikkoja enää rajoitetusti.