Pertti Lappalainen

Pertti Lappalainen

Liikuntapedagogiikalle 2017

Kuka olet ja mistä tulet?

Pertti 21v, kavereiden ja kaikkien muidenkin kesken Pepe! Vähemmän ylpeänä myönnän olevani kotoisin Savon sydämestä Lapinlahdelta. Vuoden verran olen kuitenkin Jyväskylässä keskisuomalaistunut.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Lukiopohjalta armeijan jälkeen hain liikunnalle entisenä ja vähemmän meritoituneena hiihtävänä futarina. Kilpailumielessä urheilua en muutamaan vuoteen ole harrastanut, aktiivisesti toki treenaillut ja monipuolisesti yrittänyt itseä kehittää.

Miksi hait liikunnalle?

Halusin korkeimman mahdollisen liikunta-alan koulutuksen, joka Suomessa on mahdollista saada. Tähän syy on sama kuin luultavasti kaikilla muillakin liikunnalle hakevilla; urheilu/liikunta on aina ollut isoin intohimo elämässäni, eikä mikään muu elämänala samalla tavoin motivoi tavoittelemaan omia unelmiaan.

Mitä hait opiskelemaan?

Ensisijainen hakukohteeni oli liikuntapedagogiikka. Hain myös liikuntabiologiaa ja liikunnan yhteiskuntatieteitä.

Miten valmistauduit?

Ilmeisesti riittävän laadukkaasti, kun opiskelupaikka aukesi! Itselleni oli selvää, että ensimmäisen vaiheen kirjalliseen kokeeseen jonkun valmennuskurssin otan. Liikunnalle.fi -kurssille päädyin hieman kohtalon oikkuna ja hetken mietittyäni päädyin ottamaan koko valmennusohjelman ja laittamaan oikeasti kaiken peliin. Luin fysiologiaa jo ennen materiaalien julkaisua ja tein järjestelmällisesti suunnitelmani mukaan töitä materiaalin julkaisusta asti aina pääsykoepäivään saakka. Lajitaitoja pyrin kehittämään monipuolisesti läpi kevään, viimeisen kuukauden paiskin hommia itseäni suuremmin säästelemättä, tavoite kirkkaana mielessä.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Keskiverto suomalaisen miehen tavoin heikkouteni piirtyy kankeaan tanssilantioon ja synnytysosastolle unohtuneeseen rytmitajuun. Myöskään lapsena muodostunut inho vesiurheilua kohtaan ei ollut eduksi kokeisiin valmistautuessa. Vahvuuksiin lukisin tasaisuuden muiden lajien välillä. Kyky tehdä töitä määrätietoisesti, keskittyneesti ja laadukkaasti samalla koko ajan omaa toimintaa analysoiden sekä arvioiden oli yksi isoimmista vahvuuksistani valmistautuessa.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Asenne ratkaisee, kuten elämässä muutenkin. Liikkunnalle.fi -kurssiin sitoutuminen oli merkki itselleni, että tähän hommaan lähdetään täysillä mukaan ja opiskelupaikan eteen tehdään kaikki niin hyvin, ettei ainakaan tarvitse jälkeenpäin jossitella. Liikunnalle.fi -tiimin tuoma tuki ja sitoutuminen kasvattivat omaa luottamustani unelman toteutumiseen. Molempiin pääsykoevaiheisiin sain niin paljon apua valmennuksesta, että jälkeenpäin on helppoa todeta valmennuskurssin valitsemisen olevan yksi parhaista päätöksistäni koskaan!

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Kaiken hehkutuksen arvoinenhan alku liikunnalla on ollut! Yhteishenki on mahtava kaikkien vuosikurssien välillä. Hiukan sumussahan alku on mennyt, kuten olettaa saattoi, mutta aivan syystä Suomen siisteimmäksi opiskelupaikaksi tätä haukutaan! Ei todellakaan mennyt valmistautumisvaiheen työtunnit hukkaan. Nyt jo on käynyt selväksi, että oikeassa paikassa tässä ollaan.

Vinkkisi liikunnalle hakeville?

Asennoidu tekemään valmistautuessasi joka päivä paras mahdollinen suorituksesi, jotta voit pääsykoeaamuina todeta tehneesi kaiken niin hyvin kuin mahdollista! Silloin voit luottaa, että elämä palkitsee kyllä ne, jotka tekevät unelmiensa eteen koviten töitä!