Miika wynne-ellis

MIIKA WYNNE-ELLIS

Liikuntapedagogiikalle 2016

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Miika Wynne-Ellis 22v. Olen kotoisin Lohjalta.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Minulla on yleisurheilutausta ja päälajina on pikajuoksu. Kilpailin noin kaksikymppiseksi ja ennätyksekseni jäi 10.69. Muuta liikuntaa olen harrastanut jonkin verran, mutta pyrkinyt harrastamaan monipuolisesti. Vahvoiksi lajeiksi itselläni koin voimistelun, uinnin ja perusliikunnan. Ennen liikunnalla aloittamistani kouluttauiduin urheiluhierojaksi ja kävin Varalassa liikunnanohjauksen peruskurssin.

Miksi hait liikunnalle?

Hain liikunnalle, koska lupasin yläasteen liikunnanopettajalle kouluttautua liikunnanopettajaksi. Toki liikunnanopettaja ammattina on aina kiinnostanut. Myös liikunnan ja sen lainalaisuuksien tutkiminen on kiinnostanut, joten valinta liikuntapedagogiikan ja liikuntabiologian välillä ei ollut selkeä.

Mitä hait opiskelemaan?

Hain molempiin liikuntabiologiaan ja pedagogiikkaan. Valitsin ykköseksi liikuntapedagogiikan, sillä vaikka olenkin hyvin akateeminen, koin liikuntapedan tarjoavan paremmat fasiliteetit itseni kehittämiseen.

Miten valmistauduit?

Liikuntataitojani kehitin Varalassa. Vaikka olenkin akateeminen ja hyvä lukemaan, päädyin kuitenkin varmistelemaan mahdollisuuksiani ottamalla liikunnalle.fi kirjallisen valmennuksen ykkösvaihetta varten. Materiaalista oli todella paljon apua. Se lisäsi itsevarmuutta ja vähensi stressaamista. Voin suositella sitä kaikille tosissaan hakeville.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Vahvuuteni olivat omasta mielestäni kaikki muut osa-alueet paitsi palloilu, missä olin todella heikko. Kirjallinen koe tuntuu varmasti kaikista epävarmalta, sillä siinä on niin paljon osattavaa ja ensimmäiseen vaiheeseen osallistuu todella paljon ihmisiä.

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Avainelementti oli kirjallisesta kokeesta saamani todella hyvä pistemäärä, mikä antoi itsevarmuutta toiseen vaiheeseen. Sillä tiesin, että jos en pääsisin liikuntapedagogiikalle pääsisin ainakin liikuntabiologialle. Ensimmäisen vaiheen tuoman itsevarmuuden turvin pystyin tekemään parhaani liikuntatesteissä ja opetustuokiossa, mikä mahdollisti sisäänpääsyn.

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Liikunnalla on huikeat mahdollisuudet kehittää omia taitojaan ja osaajia löytyy kaikista lajeista. Opiskelun alku on kiireistä, mutta antoisaa.