Elina Meklin

ELINA MEKLIN

Liikuntapedagogiikalle 2016

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Elina, iloinen ja aktiivinen 20-vuotias liikuntapedagogiikan fuksi. Olen kotoisin Kuopiosta ja muutin Jyväskylään opintojen perässä nyt syksyllä.

Minkälainen laji- ja koulutustausta sinulla on?

Olen ollut pienestä pitäen aktiivinen liikkuja. Laskettelusuksille pääsin ensimmäisen kerran kolme vuotiaana ja se harrastus on vienyt mennessään jokaiset talvet. Aloitin seitsemän vuotiaana kilpauinnin ja sitä kerkesin harrastaa Suomen huipulla viisi vuotta. Uinnin rinnalle kuitenkin tuli jossain vaiheessa joukkuevoimistelu ja tanssi, jotka veivät lopulta voiton urheilussa ja ne veivät mennessään yli 10 vuotta. Oman kilpailu-uran ja harrastamisen jälkeen jäi voimistelun ja tanssin valmennus täyttämään arki-iltojani. Olen joukkuevoimistelussa kouluttautunut 2. Tason lajivalmentajaksi.

Miksi hait liikunnalle?

Liikunta on aina ollut osa elämää ja liikunnanopettajan työ on aina kiinnostanut. Olisihan se mahtavaa saada aktivoida muita liikkumaan – ja saada siitä vielä palkkaa!

Mitä hait opiskelemaan?

Hain opiskelemaan liikuntapedagogiikkaa ja liikunnan yhteiskuntatieteitä, liikuntapedagogiikka ykkösvaihtoehtona. 

Miten valmistauduit?

Oma valmistautuminen alkoi omasta päätöksestä yrittää täysillä päästä unelmien opiskelupaikkaan, eli liikunnalle. Sitten oli aivan selvää, että valmennuskurssille oli päästävä ja kaikkensa oli tehtävä, että pääsykokeiden ensimmäisestä vaiheesta pääsisi läpi. Aloin selata vaihtoehtoja valmennuskursseille ja päätös oli helppo. Liikunnalle.fi valmennuskurssilla oli tehokkaat 2 päivää lähiopetusta, ja helposti saatavat nettimateriaalit olivat suuri etu minulle pääsykokeisiin valmistautumisessa.

Toiseen vaiheeseen valmistauduin rullahiihdon harjoittelulla. Muut lajit olivat melko vahvalla pohjalla monipuolisen urheilutaustan ansiosta.

Omat heikkoudet ja vahvuudet?

Omia vahvuuksiani olivat varmasti edellä mainitsemani liikunnallinen monipuolisuus. Tanssi ja rytmiliikunta olivat helpoimmat osuudet ja uinti tuli vahvasti perässä. Harjoittelun ansiosta rullahiihtokin sujui hyvin. Palloiluun olisin voinut panostaa enemmän ja parantaa pääsykoesuoritustani – mutta silläkään ei niin suurta väliä enää ole, kun sisällä jo ollaan!

Heikkoutenani oli ehdottomasti kirjallinen osio ja siksi juuri valitsin liikunnalle.fi:n kirjalliseen osioon valmistavan kurssin. Vahvuuksiani oli liikuntakokeissa uinti ja rytmiikkaosuudet, aiemmasta urheilutaustasta johtuen!

Mikä oli ratkaisevaa liikunnalle pääsemiseksi?

Ratkaisevaa oli minun kohdalla tehdä päätös tehdä ja yrittää täysillä. Liikunnalle.fi kurssille ilmoittautuminen oli myös yksi niistä hyvistä päätöksistä matkalla kohti liikuntatieteellistä. Sain kurssilta paljon vinkkejä ja apua kirjalliseen kokeeseen valmistautumisessa. Oma asenne kuitenkin ratkaisi sisälle pääsyssä. Kun jotain oikein kovasti haluaa, tekee myös kaikkensa sen eteen!

Millaista liikunnalla on ollut ja miten olet viihtynyt?

Elämä liikunnalla on ollut ihan mahtavaa! On ollut mahtavaa saada tutustua saman henkisiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja. Vietämme liikuntapedalaisten kanssa paljon aikaa yhdessä, erilaisine leffailtoineen ja opiskelijatapahtumineen. Ryhmässämme on erittäin kannustava ilmapiiri ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

On ollut ihanaa olla osa tätä yhteistä isoa liikunnallista perhettä. Ja mikä parasta. Olen saanut opiskella juuri sitä omaa lempiainetta, eli liikuntaa!!

Voiko opiskelupaikalta enempää toivoa!